top of page
תמונת הסופר/תאבי גולדברג

כמה עולה לנו להתקשר לאלוהים

         

יתוש באוזן

אבי גולדברג

 1 בנובמבר 2024

 

     

                        כמה עולה לנו להתקשר לאלוהים

 

מערכת הקשר בין  תושבי העולם הזה עם האלוהים בעולם הבא, הוא בן שנים רבות ואין בדעתי לדון בסוגיה תאולוגית זו. מטרתי  לבדוק כמה עולה לנו תושבי ישראל, לשמור על קשר עם האלוהים, בימינו, בעידן הדיגיטלי, סלולרי אינטרנטי-זומי, בקיצור בעידן טכנולוגי בו עלות התקשורת הזולה כמעט חינמית.  

אז המודל הבסיסי, כלומר המנוי לקשר עם האלוהים נשאר באופן בסיסי כפי שהיה בעידן האנלוגי ולפניו - עלותו גבוהה. הקשר נעשה באמצעות מרכזיה עתיקה , הממונה על התמסורת והעברת השגרים בין השמים לארץ, או נכון יותר בין הארץ לשמיים .

[כמובן שעדיין אפשר לשלוח לו מכתבים אישיים בכתב יד ולהטמין אותם בחריצי הכותל המערבי]

המרכזייה קרויה רבנות ראשית והשלוחות שלה הן  בכל שכונות ויישובי הארץ, פריסה רחבה של תאי טלפון או בתי כנסת והטכנאים שלה נושאים את התואר רבנים.

עד כאן המשותף בין ישראל לאומות. לכל אומות העולם קשר עם אלוהיהם שבשמים . אך כמו בתקשורת חילונית, מודל ההתקשרות והתעריף משתנה ממדינה למדינה.

בעוד במדינות העולם הקשר עם השמיים הוא על חשבון המתקשר בלבד, הרי בישראל הקשר הוא על חשבון כלל תושבי המדינה. כל תושביה מממנים ונושאים בעלות הקשר, החל בהקמת המרכזיות, האולפנות [ישיבות] ללמוד תקשורת, הכשרת טכנאים, מגורי  הטכנאים וצאצאיהם. כך שאם אתה תושב ישראל, וגם אם אינך מהמתקשרים לאלוהים או בכלל אינך בעל טלפון אתה מחויב, ועוד איך!

 


מרכזניות טלפון 1952 מארכיב עיריית סיאטל

Switchboard operator. (2024, October 28). In Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Switchboard_operator

 

סקירת התעריפים להתקשרות עם אלוהים במדינות אחרות, במידה ומי מהקוראים שוקל להגר,  להתנייד, להתנצר ,להתאסלם, או סתם לצאת להפוגת טילים לכמה שנים בארצות הים. המידע לקוח מנתונים פומביים  של האיחוד האירופי וכן של Pew מכון המחקר האמריקאי .

בצרפת, על פי חוק החילוניות, קיימת הפרדה מלאה בין דת למדינה, והנצרות היהדות והאסלאם מנהלות את הקשר של כל אחר ממאמיניהם עם האל המיוחד שלהם רק  על חשבונם.

גם בארה"ב, הולנד ואנגליה השכילו להרחיק את טכנאי התקשורת האלוהית לחלוטין מבית הנבחרים והממשלה ותקציב המרכזיות שלהם הוא וולונטארי, כלומר כל מתקשר מחליט לאיזו מרכזיה הוא משתייך וכמה הוא רוצה לשלם או לתרום.  

יש מדינות שעל אף ההפרדה בין הדת למדינה מעמידים לשרות הדת את יכולת הגבייה שלהן והן אלה שיש להן מס כנסייה.  באוסטריה, דנמרק, פינלנד, גרמניה, שוודיה ורוב הקנטונים של שווייץ יש מערכות תשלום חובה לחברי כנסייה רשומים. ההרשמה כחבר כנסיה היא וולונטארית ולכן ניתן לבטלה ולא לשאת במס.

גם בספרד ופורטוגל, קיימות  מערכות תשלום וולונטריות לכנסיות. איסלנד מפרישה  את מס הכנסייה ממס ההכנסה שהיא גובה ומעבירה אותו לארגונים דתיים על סמך נתונים על מספר החברים שלהם.

בכל העולם המערבי ההפרדה בין דת למדינה אינה פוגעת בחופש הפולחן ובקיום קשר עם אלוהים, ישו, מוחמד או משה רבינו - הכל מבלי לכפות על כלל הציבור את העול האדיר הקיים במדינת ישראל על תקציב המדינה, אין עוד מדינה מערבית ,דמוקרטית, המחייבת את כלל אזרחיה במימון מרכזיות תקשורת הישנות ,מהסוג  שלפני הפרטת בזק, אך ורק כדי להעביר לקבל מסרים מהכול יכול.  

4 צפיות0 תגובות
bottom of page